hvit asparges med parmesan-saus og parmaskinke
Sist uke var jeg innom Gutta på Haugen på Sæter og fant noen herlige hvite asparges!
Pizza med burrata, asparges, hvitløk og tomater fra Gutta på Haugen
Jeg tenkte jeg skulle lage en annerledes pizza og må si at denne ble virkelig god. Burrata kalles ofte dronningen av italiensk ost og er en luksusvariant av mozzarella.
Brokkolistilk med lun chevre og rødløkskompott med granateple
Denne dagen hadde jeg lite i kjøleskapet og måtte finne på noe helt nytt. Men jeg hadde chevre, rødløk, en brokkolistilk og et granateple. Det ble til denne herlige forretten her!
Bolinhos med friske urter og king oscar sardiner
Bolinhos er en slags krokett som har opphav i Portugal, ofte laget med klippfisk. Her har jeg laget en variant med sardiner og den ble utrolig god!
Pasta Arrabiata med lime og friske urter
Pasta Arrabiata er klassisk italiensk hverdagsmat på sitt beste. Maten er så lett å lage og resultatet blir alltid bra.
Strandtur med marinert kyllingbryst og fløtesaus
Å lage mat ute er noe jeg alltid har likt å gjøre! Her har jeg laget kylling som jeg serverte på stranden med fløtesaus og grillet brød.
Bruschetta med pastrami, sennepssaus og marinerte tomater
Dette er sommermat slik jeg liker det, enkelt og utrolig godt! Pastrami er pålegg av oksekjøtt som er saltet, krydret og lettrøkt.
Pasta Alfredo med sitron og basilikum
Pasta Alfredo er en fantastisk god og klassisk pastarett. Sausen er basert på krem og deilig Parmigiano Reggiano.
Burrata med granateple og Venta del Baron
Har du lyst til å smake på en av verdens beste extra virgin olivenoljer? Da må du prøve Venta del Baron.
Ytrefilet med haricoverts og sommertrøffel
Trøffel er underjordiske, knollformede sopper som vokser vilt. Det finnes flere typer trøffel, men her har jeg brukt sort sommertrøffel
Bruschetta med maiskrem, mozzarella og tomat
Jeg må jo innrømme at noe av det beste jeg liker er bruschetta. Bruschetta er en nydelig italiensk rett som består av grillet brød som du smører inn hvitløk, olivenolje og salt
Pesto med trøffelolje, sitron og chili
Pesto er en nydelig italiensk saus som er kjent i ulike former helt siden romertiden. Ordet kommer fra "pestare" som betyr å mose/knuse.
Nordisk carpaccio med epler, Parmigiano Reggiano og tyttebærsyltetøy
Carpaccio er en nydelig rett laget med tynne skiver av rått oksekjøtt, skapt på Harry's Bar i Venezia i 1950. Siden da er det blitt laget utallige varianter og her kommer en ny fra meg.
Spicy asiatiske villreker med gulrotsaus
Dette er virkelig en fin sommermat. Villrekene får du kjøpt i de fleste butikker, men husk å kjøpe de rå og tin de langsomt om de er fryste.
Mozzarella med pasjonsfrukt og sommerolje fra Oliviers & co
Dette er en nydelig og enkel forrett som du lager på et par minutt! Smaken av sommer er virkelig til stede i denne retten og kombinasjonen av smaker er fortreffelig.
Ceviche av laks med ananassalsa
Dette er en supergod forrett som er lett å lage til mange. Ceviche er rett og slett fisk marinert i lime og fantastisk godt.
Tzatziki med trøffelolje og sitronskall
Tzatziki er en utrolig god dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. En smakfull tilbehørsklassiker som passer til nesten all slags mat.