Ceviche av laks med ananassalsa

Dette er en supergod forrett som er lett å lage til mange. Ceviche er rett og slett fisk marinert i lime og fantastisk godt.

Retten er opprinnelig fra Peru, men er nå populær i hele verden. Glasset du ser i midten er Tiger Milk, det vil si kraften fra marineringen tilført litt andre godsaker. Dette er virkelig en forrett du kan lage til alle anledninger.

FORRETT TIL 8

ANANASSALSA

Hakk en ½ ananas, ½ agurk, 2 chili uten frø, gressløk, hakket koriander og 2 stenger vårløk i små biter. Bland sammen og ha i pepper og litt salt.

FISKEN
Hakk 400 gram laks av sushikvalitet i små firkanter. Press ut saften fra 3 lime og bland dette med fisken. La dette stå i 10-12 minutt. Hell av kraften.

LEGG OPP
Bland halvparten av ananassalsaen med laks. Legg dette i en sirkel på en rund tallerken. Legg over resten av salsaen på topp. Jeg pyntet med blomst fra gressløken, limeskiver og raspet sitronskall. Sett gjerne Tiger Milk i midten for de som vil smake på det.

HVA TRENGER DU?
400 gram laks
3 lime
½ ananas
½ agurk
2 chili uten frø
Gressløk
Koriander
2 stenger vårløk
Litt ting til pynt.

Tips: Ved servering hadde jeg litt limemajones på. Det var veldig godt!

Forrige
Forrige

Tørrfisk med søtpotetpuré, stekte erter og bacon

Neste
Neste

Gratinert brandade med pinnekjøtt, Parmigiano Reggiano og trøffelolje