Tørrfisk med søtpotetpuré, stekte erter og bacon

Jeg har oppdaget tørrfisk og det skulle jeg gjort for mange år siden. Tørrfisk er usaltet fisk som blir naturlig tørket av sol og vind på hjell og for det meste bruker man torsk.

Jeg kjøpte en ferdig utvannet fisk som straks kunne brukes i matlagingen. Dessverre bruker man lite tørrfisk i matlagingen i Norge og stort sett alt blir eksportert. Fisken kan brukes på samme måte som fersk fisk, men tåler røffere behandling. Smaken er utsøkt og det er for meg et mysterium at flere ikke benytter seg av denne råvaren.

2 PORSJONER

SØTPOTETPURÉ

Skrell og del opp 1,5 søtpotet. Ha i lettsaltet vann og kok til de er møre. Hel av vannet og tilsett 100 gram smør, salt og pepper. Visp sammen til puréen er glatt.

STEKTE ERTER, BACON OG OLIVEN
Stek 100 gram bacon i litt olje til de er brune. Ha i 200 gram frosne erter og litt smør og stek videre til ertene får farge. Ha i 12-15 oliven og stek videre til disse er varme.

TØRRFISKEN
Vann ut om den du kjøper den ubehandlet. Jeg brukte 350 gram ferdig utvannet. Tørk av fisken og ha på godt med salt og pepper. Stek fisken i smør ca 3 minutt på hver side. Tilsett gjerne frisk timian mens du steker.

LEGG OPP
Ha søtpotetpuré i midten av en tallerken. Ha erter, bacon og oliven rundt. Avslutt med fisk over puréen og topp gjerne med stekt timian.

HVA TRENGER DU?
1,5 søtpotet
Vann
100 gram smør
Salt og pepper
100 gram bacon
200 gram frosne
Oliven
350 gram ferdig utvannet tørrfisk

Forrige
Forrige

Marinert sjampinjong med aspargesbønner, ingefær og chili

Neste
Neste

Ceviche av laks med ananassalsa