Gratinert brandade med pinnekjøtt, Parmigiano Reggiano og trøffelolje

Dette synes jeg er den beste retten du kan lage med restene fra pinnekjøttet. En fantastisk god rett.

Her får du brukt opp både potetene og kjøttet fra julaften og det beste av alt: Kalkun eller ribbe fungerer helt fint i denne middagen. Jeg beholder skallet fra potene på, det gir en litt røffere konsistens og mye mer næring. Vanligvis lages brandade med klippfisk, men egentlig kan det meste brukes. Resultatet blir en rykende og varm vintermiddag med noen av de beste ingredienser som finnes!

4 PORSJONER

1. Knus 800 gram poteter med skall med hendene. Hakk opp 600 gram pinnekjøtt, 4 fedd hvitløk, 3 stenger vårløk, visp 2 egg sammen og rasp 120 gram parmesan,

2. Stek potetene, vårløk, 2 teskjer oregano og hvitløk i godt med smør på middels varme. Etter 3-4 minutt har du i 2,5 dl fløte og stamper potetene.

3.Skru ned varmen og ha i 2 vispet egg, pepper, pinnekjøtt, halvparten av parmesanen og 1 spiseskje trøffelolje. Spe med litt melk om den er for tykk.

4. Ha alt over en smurt ildfast form. Topp med parmesan, oregano og evt mer trøffelolje.

5. Stek i ovnen på 200 grader 15-18 minutt til osten er fin og gyllen.

Server gjerne med en salat ved siden av

HVA TRENGER DU?
800 gram kokte poteter med skall
600 gram pinnekjøtt
3 stenger vårløk
4 fedd hvitløk
2 egg
Parmigiano reggiano
Oregano
Pepper
2,5 dl fløte
Smør
Trøffelolje

TIPS
Alt av rotgrønnsaker kan brukes i oppskriften.

Forrige
Forrige

Ceviche av laks med ananassalsa

Neste
Neste

Pærer med honning, fløte, rosmarin og norsk blåmuggost