Marengskake med limekrem og kaffe, banan, kiwi og bær

Trenger du tips til en nydelig kake som er lett å lage? Da anbefaler jeg denne marengskaken. Den passer til alle anledninger, enten det er jul, 17. mai, nyttår eller bursdag.

Kaken kan du lage i god tid før gjestene kommer og holder seg fint i kjøleskapet. Kaken er glutenfri og kan enkelt lages uten laktose. Selv hadde jeg den til jul i fjor og etter et tungt måltid smaker det godt med noe friskt og lett.

Kake til 10 personer

BUNNEN

Pisk 4 eggehviter til det begynner å stivne. Tilsett 200 gram sukker og 1 teskje bakepulver mens du visper til den er fast og stiv. Fordel på et bakepapir som en sirkel, ca størrelsen til en kakeform. Stek på 125 grader varmluft i 60 minutt.

KREM
Ha 4 eggeplommer, 150 gram sukker, 4 spiseskjeer sterk kaffe, 1 spiseskje vaniljesukker, og en presset lime i en kjele. Varm forsiktig opp og rør hele tiden til det tykner. Rør inn 150 gram smør i terninger. Avkjøl til den stivner.

LEGG OPP
Fordel kremen utover bunnen. Ha over skiver fra 2 bananer og 3 dl pisket kremfløte over. Topp med det du ønsker. Jeg brukte kiwi, blåbær, physalis og raspet limeskall. Pynt gjerne med litt sitronmelisse.

HVA TRENGER DU?
4 egg
350 gram sukker
Bakepulver
Kaffe
Vaniljesukker
150 gram smør
3 dl fløte
Lime
Banan og annen frukt

Forrige
Forrige

Avokadokrem med sitronskall og koriander

Neste
Neste

Mozzarella med pasjonsfrukt og sommerolje fra Oliviers & co