Avokadokrem med sitronskall og koriander

Avokadokrem er mitt favoritt-tilbehør når det kommer til hamburger, skalldyr, pølse og taco 🥑 Den fungerer også fint som en forrett om du server den med for eksempel reker eller røkelaks. Oppskriften min er ganske like Guacamole, men den inneholder Crème fraîche. Kremen får da en mykere og fyldigere konsistens. Pass også på at tomatene og avokadoen er modne, da blir det aller best. Den holder seg overraskende godt i kjøleskapet så lag gjerne litt ekstra du kan ha på brødskiven. Dette er virkelig godt.

TILBEHØR TIL 4 PORSJONER

1. Hakk opp 2 tomater, 2 avokado, 1 vårøk og 1 chili (med eller uten frø) og ha i en bolle.

2. Ha i salt, pepper, ½ presset sitron, 1-2 presset hvitløk, 1 teskje spisskummen, 1,5 desiliter Crème fraîche og en nevne frisk koriander.

3. Blend salt sammen med en stavmikser.

4. Ha kremen over i en skål og ha over hakket vårløk, raspet sitronskall, chili-flakes og litt god olje. Pynt også gjerne med litt gressløk og tomater.

HVA TRENGER DU?
2 tomater
2 avokado
Hvitløk
1 vårløk
1 chili
Salt og pepper
Sitron, spisskummen
1,5 desiliter
Crème fraîche
Frisk koriander
God olje
Chili-flakes.

Forrige
Forrige

Braisert lammeskank i Guinness med potetmos og honningglaserte gulrøtter

Neste
Neste

Marengskake med limekrem og kaffe, banan, kiwi og bær