Braisert lammeskank i Guinness med potetmos og honningglaserte gulrøtter

Om du ønsker godt kjøtt til middag året rundt anbefaler jeg lammeskanken!

Jeg valgte her å braisere lammeskanken. Braisere er å brune råvarene først og så tilsette væske deretter steke det hele i gryte under lokk i ovnen. I potetmosen bruker jeg poteter med skall. Det gir en friskere og røffere konsistens og ikke minst mye mer næring. En perfekt middag etter en lang skitur i påsken eller i trygge omgivelser hjemme med familien eller kjæresten.

HVA TRENGER DU?
2 lammeskanker
Salt og pepper
Smør
Frisk timian
Laurbærblad
Grønnsaker til kraft
Guinness
Vann
500 gram poteter
Hvitløk
Fløte
300 gram gulrøtter
Honning
Tørket timian
Dijonsennep

2 PORSJONER

LAMMESKANKEN
Ha på godt med salt og pepper og brun lammeskanken godt i olje eller smør i en gryte. Ta ut skanken og fres grønnsaker i samme gryte. Vi brukte hvitløk, gulrot, løk, selleri og aromasopp. Legg skankene tilbake og tilsett en boks med Guinness eller annet mørkt øl. Ha i frisk timian, laurbærblad og 1 dl vann. Ha på lokk eller folie og stek i ovnen på 140 grader i 3 timer.

POTETMOS
Del opp 500 poteter med skall og kok disse sammen med 4 hvitløksfedd til de er myke. Hell av vannet og tilsett salt, pepper, 1 dl fløte og 100 gram smør. Visp sammen med en håndvisp.

HONNINGGLASERTE GULRØTTER
Stek 300 gram gulrøtter med skall skjært i staver i smør, ca 5-6 minutt. Ha på salt, pepper og tørket timian. Når de nærmer seg ferdig, tilsetter du 2 spiseskjeer med honning og steker videre i et par minutt.

SAUSEN
Sil kraften av skanken. Reduser kraften til ca 1/3. Rør inn 50 gram smør i terninger, 1 teskje Dijonsennep og smak til med salt og pepper.

Forrige
Forrige

Kremet fiskesuppe med røkt villaks, ingefær og lakserogn

Neste
Neste

Avokadokrem med sitronskall og koriander