Kremet fiskesuppe med røkt villaks, ingefær og lakserogn

Her kommer oppskrift på en nydelig fiskesuppe som passer perfekt som forrett! Suppen er enkel å lage, smaker utrolig godt og ser flott ut. Det viktige her er å bruke god fiskekraft, hjemmelaget eller kjøpt, men prøv å unngå buljongterning. Du kan selvsagt bruke vanlig røkelaks, men får du tak i villaks er det ingenting som slår dette.

4 FORRETTER

1. Rasp opp noen cm med ingefær og 2 fedd hvitløk.

2. Stek dette i godt med smør i 2-3 minutt. Tilsett 3 dl redusert fiskekraft og kok opp. La det koke et par minutt.

3. Ha i en 3 dl fløte, salt, pepper, noen Cherry-tomater, saften fra en lime og litt frisk timian.

4. Kok opp til suppen er passe tykk.

5. Fordel suppen i 4 varme tallerkener. Legg på skiver av røket laks, rogn, frisk timian og trøffelolje (bruk evt olivenolje). Spis med en gang.

HVA TRENGER DU
Ingefær
Hvitløk
Smør
Fløte
Salt og pepper
Cherry-tomater
Lime
Frisk timian
Trøffelolje
Røkelaks
Lakserogn

Tips
Du kan bruke fersk laks i stedet for røkt. Legg da terninger av laksen i gryten og la disse trekke et par minutt.

Forrige
Forrige

Spicy asiatiske villreker med gulrotsaus

Neste
Neste

Braisert lammeskank i Guinness med potetmos og honningglaserte gulrøtter