Spicy asiatiske villreker med gulrotsaus

Dette er virkelig en fin sommermat. Villrekene får du kjøpt i de fleste butikker, men husk å kjøpe de rå og tin de langsomt om de er fryste.

Rekene kan også grilles. Bruk da spyd og smør litt olje på risten så de ikke setter seg fast. Inspirasjonen til retten kommer fra Thailand og India og smaken er en kombinasjon av begge land.

2 STORE PORSJONER

VILLREKENE

Mariner 400 gram villreker uten skall i godt med olje, 1,5 spiseskje rød curry, lime, pepper og et par cm raspet ingefær. La dette marinere mens du lager saus og ris. Stek rekene på sterk varme i 2-3 minutt 🍤 Ha i masse hakket gressløk og raspet sitronskall når det nærmer seg ferdig.

GULROTSAUS
Hakk opp 2 store gulrøtter, en løk, 2 hvitløk, 1 rød chili i små biter. Stek dette i godt med olje i 3-4 minutt. Ha i 1 spiseskje rød curry, 5 kardemommefrø, 1 teskje gurkemeie. ½ teskje cumin og litt raspet ingefær. Stek videre i et par minutt. Ha i 1 boks kokos melk og kok i 10 min. Blend alt sammen. Smak til med lime, salt og pepper.

RIS
Kok 150 gram ris som anvist på pakken.

Server med frisk koriander og nanbrød om du er ekstra sulten.

HVA TRENGER DU?
400 gram villreker uten skall
Olje
Rød curry
Lime
Pepper
Ingefær
Gressløk
Sitronskall
2 store gulrøtter
Løk og hvitløk
Rød chili
Cumin, kardemommefrø og gurkemeie
1 boks kokosmelk
150 gram ris

Forrige
Forrige

Nordisk carpaccio med epler, Parmigiano Reggiano og tyttebærsyltetøy

Neste
Neste

Kremet fiskesuppe med røkt villaks, ingefær og lakserogn