Nordisk carpaccio med epler, Parmigiano Reggiano og tyttebærsyltetøy

Carpaccio er en nydelig rett laget med tynne skiver av rått oksekjøtt, skapt på Harry's Bar i Venezia i 1950. Siden da er det blitt laget utallige varianter og her kommer en ny fra meg.

Jeg tar utgangspunkt i de tingene jeg har og denne gangen hadde jeg epler som måtte brukes opp. For å gi Carpaccioen en ekstra piff marinerte jeg kjøttet og brunet det raskt på alle sider. Prøv denne varianten! Den ble god!

4 PORSJONER
1. Mariner 500 gram indrefilet i 3 spiseskjeer soyasaus og masse nykvernet pepper. Ha i en pose og la dette stå minst 6 timer.

2. Brun kjøttet raskt i litt olje på sterk varme. La det hvile 10 minutt. Skjær kjøttet i så tynne skiver du klarer.

3. Legg skivene på en stor tallerken. Ha over godt med extra virgin olivenolje.

4. Ha på terninger av et hakket eple, kjerner fra et halvt granateple og 4 spiseskjeer tyttebærsyltetøy, evt rørte tyttebær.

5. Til slutt har du over raspet parmesan, gressløk og enda mer pepper om du ønsker det.

HVA TRENGER DU?
500 gram indrefilet
Soyasaus
Pepper
Olje
Extra virgin olivenolje
Eple
Granateple
Tyttebærsyltetøy
Parmesan,
Gressløk

TIPS
Om du vil ha en luksus variant kan du ha trøffel over eller trøffelolje.

Parmesan er naturlig laktosefri og kan brukes om du har denne allergien.

Forrige
Forrige

Glasert kinesisk biff med sopp, chili og vårløk

Neste
Neste

Spicy asiatiske villreker med gulrotsaus