Glasert kinesisk biff med sopp, chili og vårløk

Dette er virkelig noe av det beste jeg har laget. Alle i familien kan like denne retten og vil du ha den mindre sterk kutter du bare ut chili.

Retten består av marinert, frityrstekt biff og en nydelig glaze. Selv om oppskriften inneholder flere deler er dette en rett som er enkel å lage. Her er det viktig å lage en god porsjon for alt kommer til å bli spist opp.

2 STORE PORSJONER

1. Kutt opp 400 gram Entrecôte i strimler og mariner med 2 spiseskjeer soyasaus, 1 spiseskje sesamolje, pepper, saften fra en halv lime og et vispet egg. La dette i 30 minutt på kjøkkenbenken.

2. Bland kjøttet sammen med maisenna til det er godt dekket.

3. Frityrstek kjøttet i olje på 170 grader i en halv liter med olje i 2-3 minutt til stykkene er sprø og gylne. Stek i flere omganger og la kjøttet renne av på en tallerken med kjøkkenpapir.

4. Glaze: Bland sammen 2 spiseskjeer riseddik, 3 spiseskjeer honning, 2 spiseskjeer ketchup, 2 spiseskjeer søt chilisaus, 2 teskjer sesamolje, 2 spiseskjeer soyasaus, saften fra en halv lime og litt vann.

4. Stek 1-2 hakket chili, 4 fedd hvitløk, litt raspet ingefær og 200 gram aromoasopp i 4-5 minutt på middels varme. Ha i 3 hakket vårløk. Rør om.

5. Ha i glaze og kjøttet. Varm opp.

6. Ha alt i en stor tallerken og ha over hakket chili, koriander og vårløk. Server med ris til.

HVA TRENGER DU:
400 gram Entrecôte,
Soyasaus
Sesamolje
Pepper
Lime
Olje
Egg
Riseddik
Honning
Ketchup
Søt chilisaus
1-2 chili
4 fedd hvitløk,
Ingefær
200 gram aromoasopp
4 stilker med vårløk og ris.

TIPS
Du kan også bruke svinekjøtt her. Det blir like godt!

Forrige
Forrige

Bruschetta med dragebiff, hummus og smørstekt spinat og brokkolini