Bruschetta med dragebiff, hummus og smørstekt spinat og brokkolini

Ja, hva er egentlig dragebiff? Dragebiffen er et fantastisk biffstykke som du finner mellom ytrefileten og ryggbeinet på oksen.

Den ligner faktisk også på en drage når du drar kjøttet ut. Biffen er godt marmorert, smakfull og minner om entrecôte. Dragebiffen bør stekes på mediumsterk varme til den er medium +, ca 62 grader, da den inneholder en del sener.

2 PORSJONER

1. Legg biffen på kjøkkenbenken en time før du skal steke den. Ha på godt med salt og pepper. Jeg delte biffen i 4 og brukte ca 400 gram.

2. Stek biffen i smør på middels sterk varme. Ha litt hvitløk i pannen. Jeg brukte steketermometer til den nådde 61 grader. Ca 3-4 minutt på hver side. La biffen hvile i 6-7 minutt.

2. Skjær opp 2 store skiver med brød og stek disse i ovnen med litt olivenolje til de er sprø. Smør skivene inn med hvitløk.

3. Stek 200 gram brokkolini i smør i 3-4 minutt på middels sterk varme. Ha i 100 gram spinat, salt, pepper, chili- flakes og litt presset sitron. Stek videre til spinaten er sunket sammen.

4. Lag hummus: Skyll en boks kikerter. Blend disse sammen med 1 fedd hvitløk, saften av ¼ sitron, spisskummen, paprikakrydder, chili, salt, pepper, litt olivenolje og 1 spiseskje tahini. Jeg blendet den helt fin.

5. Legg opp: Ha brødskiver i bunn. Smør på hummus og legg over biffen. Topp med brokkolini og legg spinat rundt.

HVA TRENER DU?
400 gram dragebiff
Salt og pepper
Smør
Olivenolje
Brød
Hvitløk
200 gram brokkolini
100 gram spinat
Chili- flakes
Sitron

Hummus:
1 boks kikerter, hvitløk, sitron, spisskummen, paprikakrydder, chili, salt, pepper, olivenolje og tahini.

TIPS:
Om du ikke får tak i dette kan selvsagt andre biffstykker brukes.

Forrige
Forrige

Pesto med trøffelolje, sitron og chili

Neste
Neste

Glasert kinesisk biff med sopp, chili og vårløk