Marinerte nakkekoteletter med lynrask tomatsaus

Noen ganger blir man overrasket når man lager mat på en helt ny måte. Og i dag var en av de dagene.

Firelli er en hotsauce som kommer i 3 varianter, medium, sterk og med trøffel. Ikke overraskende falt jeg for utgaven med trøffel. Hot Saucen inneholder balsamicoeddik fra Modena i Italia og er akkurat så sterk som den skal være. Denne kan brukes som vanlig hot sauce på alt fra pizza til fries, men jeg ville prøve noe nytt. Jeg marinerte nakkekoteletter i sausen og brukte den i tomatsausen jeg serverte til. Resultatet var nydelig! Jeg kommer til å lage dette igjen.

4 PORSJONER

KJØTTET
Smør inn 4 store nakkekoteletter av svin med salt, pepper og 2 spiseskjeer hot sauce (eller mer om du vil). Ha disse over i en pose og ha i frisk timian, 4 skiver med sitron, 8 fedd hvitløk og 2 spiseskjeer olje. Masser kjøttet i posen og legg kaldt i minst 4 timer.

Ta kjøttet ut 30 minutt før du skal steke det. Ha 2 spiseskjeer med smør i stekepannen og stek kjøttet 3 minutt på hver side på middels sterk varme. Bruk en spiseskje til å ha over stekesjyen mens du steker. Hvil i 4 minutt før servering. Stek gjerne med sitronen, timianen og hvitløken.

OVNSBAKTE POTETER
Ha 800 gram småpoteter på stekebrett med bakepapir, del de største. Ha over 4-5 spiseskjeer olje, salt, pepper og tørket timian. Bland sammen og stek i ovnen på 220 grader i ca 20 minutt.

RASK TOMATSAUS
Stek en rødløk i skiver i 2 spiseskjeer smør i 3 - 4 minutt. Ha i en boks med finmost tomat, 1-2 spiseskje Firelli Hot Sauce Truffle og saften fra ¼ sitron. Kok i 3-4 minutt og smak til med salt og pepper.

HVA TRENGER DU
Firelli Hot Sauce Truffle
4 store nakkekoteletter
Hvitløk
Salt og pepper
Frisk timian
Olje
Smør
800 gram småpoteter
Tørket timian
1 rødløk
1 boks med tomater
Sitron

Forrige
Forrige

Tzatziki med trøffelolje og sitronskall

Neste
Neste

Hjemmelaget fiskegrateng med trøffel, kapers og Parmigiano Reggiano