Tzatziki med trøffelolje og sitronskall
Tzatziki er en utrolig god dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. En smakfull tilbehørsklassiker som passer til nesten all slags mat.
For å få den aller best må du bruke god tid. Jeg lar den gjerne stå natten over i kjøleskapet så smaken blir best mulig. Om du bruker yoghurt naturell må du huske å sile denne. Selv bruker jeg gresk eller tyrkisk yoghurt ☺️ For å få frem ekstra gode smaker bruker jeg også trøffelolje og sitronskall.
Virkelig noe til grillmaten dette her!
OPPSKRIFT TIL 6 PERSONER
1. Rasp en hel agurk og press ut vannet. Ha i litt salt, legg alt i et kaffefilter så alt vannet renner av. Jeg lot det stå i 45 min.
2. Rasp 2 fedd hvitløk helt fint.
3. Bland sammen 5 dl gresk eller tyrkisk yoghurt med agurk, raspet skall fra en sitron og hvitløk. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron.
4. Ha i 2 teskjeer trøffelolje. Dette gjorde smaken helt fantastisk. Erstatt evt med 1 spiseskje god olivenolje. Bland godt.
5. Ha alt i en stor skål. Pynt med litt agurk, gressløk, pepper, raspet sitronskall og god olivenolje.
HVA TRENGER DU?
1 agurk
5 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
Hvitløk
Sitron
Salt, pepper
Lime
God olivenolje
Gressløk
Trøffelolje om du ønsker det.