Tzatziki med trøffelolje og sitronskall

Tzatziki er en utrolig god dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. En smakfull tilbehørsklassiker som passer til nesten all slags mat.

For å få den aller best må du bruke god tid. Jeg lar den gjerne stå natten over i kjøleskapet så smaken blir best mulig. Om du bruker yoghurt naturell må du huske å sile denne. Selv bruker jeg gresk eller tyrkisk yoghurt ☺️ For å få frem ekstra gode smaker bruker jeg også trøffelolje og sitronskall.

Virkelig noe til grillmaten dette her!

OPPSKRIFT TIL 6 PERSONER

1. Rasp en hel agurk og press ut vannet. Ha i litt salt, legg alt i et kaffefilter så alt vannet renner av. Jeg lot det stå i 45 min.

2. Rasp 2 fedd hvitløk helt fint.

3. Bland sammen 5 dl gresk eller tyrkisk yoghurt med agurk, raspet skall fra en sitron og hvitløk. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron.

4. Ha i 2 teskjeer trøffelolje. Dette gjorde smaken helt fantastisk. Erstatt evt med 1 spiseskje god olivenolje. Bland godt.

5. Ha alt i en stor skål. Pynt med litt agurk, gressløk, pepper, raspet sitronskall og god olivenolje.

HVA TRENGER DU?
1 agurk
5 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
Hvitløk
Sitron
Salt, pepper
Lime
God olivenolje
Gressløk
Trøffelolje om du ønsker det.

Forrige
Forrige

Pærer med honning, fløte, rosmarin og norsk blåmuggost

Neste
Neste

Marinerte nakkekoteletter med lynrask tomatsaus