Ytrefilet med haricoverts og sommertrøffel

Trøffel er underjordiske, knollformede sopper som vokser vilt. Det finnes flere typer trøffel, men her har jeg brukt sort sommertrøffel.

Dette er trøffelen med den minst markerte og intense aromaen og helt super om du ikke har brukt trøffel før. I tillegg er den langt rimeligere enn de andre sortene. Sammen med ytrefilet og bønner blir dette en lett og flott middag eller lunsj til varme dager.

4 PORSJONER

Hva trenger du?
1 kg ytrefilet
Salt og pepper
Smør
Frisk rosmarin
6 fedd hvitløk
300 gram brekkbønner
Sommertrøffel eller annen
Lime

KJØTTET

Tørk 4 stykker ytrefilet (250 gram hver) og ha på salt og pepper. La disse stå i minst 30 minutt på kjøkkenbenken. Stek i smør, hvitløk og rosmarin slik du ønsker den. Jeg foretrekker medium rare og stekte de 2 minutt på hver side på middels sterk varme. Ha smør i en varm panne og la dette bli litt brunt før du har i biffen. Jeg tilsatte 6 fedd hvitløk og noen kvister rosmarin etter 1 minutt og hadde stekesjyen over biffen under stekingen. Hvil kjøttet i 3 minutt før du skjærer i det.

BØNNENE
Kutt endene av 300 gram bønner. Stek i smør sammen med 4 hakket hvitløk på middels sterk varme. Rør jevnlig og ha på salt og pepper. De er ferdige på et par minutt.Riv en sommertrøffel med trøffelkutter eller grønnsaksskreller og ha over biffen. Jeg brukte litt over en halv trøffel. Server gjerne med litt lime til å ha over bønnene.

TIPS
Om du er ekstra sulten server du poteter og en saus til.

Dette måltiden kan du lage laktosefritt om bruker laktosefritt smør eller olje.

Forrige
Forrige

Bønnesuppe med Basilikum og Parmigiano reggiano

Neste
Neste

Rødvinsaus med rosmarin og chili