Rødvinsaus med rosmarin og chili

Jeg elsker rødvinssaus og aller best blir det om du lager det selv! Det er ikke så veldig vanskelig og smaken blir så god!

Her har jeg laget en litt annerledes variant med chili og rosmarin. Om du ikke ønsker sterk smak dropper du bare chilien. Sausen passer til alt kjøtt og fungerer strålende til ovnsbakte grønnsaker om du vil ha et lett måltid.

HVA TRENGER DU?
2 sjalottløk
Smør
5 dl rødvin
5 dl kraft (evt buljong)
Frisk rosmarin
1 rød chili
Salt og pepper

TIL 4 PORSJONER

1. Stek 2 finhakket sjalottløk i litt smør.

2. Hell på 5 dl rødvin og kok inn til halvparten.

3. Ha i 5 dl kraft (helst okse), en rosmarinkvist,1 rød chili uten frø. Kok videre i 15 minutt.

4. Sil sausen og rør inn 100 gram usaltet smør i terninger. Smak til med salt og pepper.

TIPS
Lag en stor porsjon og frys ned i porsjoner. Utrolig lett å varme opp igjen i en gryte eller mikro.

Forrige
Forrige

Ytrefilet med haricoverts og sommertrøffel

Neste
Neste

Pizza med ndjua, parmigiano reggiano, og guacamole