Pizza med ndjua, parmigiano reggiano, og guacamole

En av mine livretter er pizza. Det fine med pizza er at du kan lage den akkurat slik du liker den selv, men ønsker du å ta den til nye høyder er det 2 ting du bør bruke litt ekstra tid på: deig og tomatsaus.

Deigen langhever jeg alltid i kjøleskapet og med en god tomatsaus trenger du knapt annen fyll en litt olivenolje og ost. Eller du kan gjøre som jeg gjorde her, tok på de tingene jeg liker aller best.

3 PORSJONSPIZZAER (1 STOR)
Deig: Bland 7 dl hvetemel (helst pizzamel) med ½ ts salt og en halv pakke tørrgjær. Tilsett ca 3,5 dl lunkent vann, 4 spiseskjeer extra virgin olivenolje. Kna deigen og hev i minst 60 min.

GOD TOMATSAUS
Stek 2-3 hakket hvitløksfedd i olje på svak varme så den ikke blir brent. Ha i en boks med grovhakkede tomater.

Ha i salt, pepper, 1 teskje oregano og 4 spiseskjeer extra virgin olivenolje. Kok på middels varme til den er passe tykk, ca 20 min. Mos tomatene med en gaffel.

LEGG OPP
Del deigen i emner og form den som en pizza. Ha over godt med tomatsaus. 1 fersk mozzarella (125 gram), 40 gram Ndjua og ¼ rødløk. Stek pizzaen på 250 grader varmluft med undervarme i ca 8 minutt. Når den er ferdig har du over frisk basilikum, parmigiano reggiano, ristede pinjekjerner og litt chili flakes.

GUACAMOLE
Rør sammen en moden avokado med salt, ½ hakket tomat, pepper, 1 hakket chili, 1 presset hvitløksfedd, ½ lime og litt extra virgin olivenolje.

HVA TRENGER DU?
7 dl hvetemel
Salt og pepper
Tørrgjær
Vann
Hvitløk
Tomatboks
Extra virgin olivenolje
Oregano
3 fersk mozzarella
120 gram Nduja
Rødløk
Frisk basilikum
Parmigiano reggiano
Pinjekjerner
Chili flakes
1 avokado
Tomat
Chili
Lime

Forrige
Forrige

Rødvinsaus med rosmarin og chili

Neste
Neste

Bruschetta med maiskrem, mozzarella og tomat