Bruschetta med maiskrem, mozzarella og tomat

Jeg må jo innrømme at noe av det beste jeg liker er bruschetta. Bruschetta er en nydelig italiensk rett som består av grillet brød som du smører inn hvitløk, olivenolje og salt.

På brødet kan du ha det liker best selv. Dette er en utrolig fin måte å bruke opp rester på og brødet du bruker bør være noen dager gammelt. Min variant er litt annerledes enn det du vanligvis får, men må si: Maiskremen smakte nydelig til osten og tomaten. Hva er din favoritt bruschetta?

LUNSJ TIL 2 PERSONER

MAISKREM

Stek 2 hakket hvitløk i en gryte med 1,5 ss smør. Ha deretter i 1 en stor maisboks og stek videre i 3-4 min. Tilsett 2 ss majones, 0,5 dl fløte, saften fra en ½ lime, ½ ss dijonsennep, salt pepper og litt chili-flakes. Kok opp. Ta frem stavmiskeren og blend det sammen.

BRØDET
Ha fire brødskiver av gammelt brød i ovnen med litt olivenolje. Stek i ovnen på 225 gradert til de er sprø. Smør disse inn med hvitløk, litt extra virgin olivenolje og litt salt.

LEGG OPP
Smør skivene godt med maiskrem. Ha over en halv mozzarella i skiver på hvert brød. Topp med Cherry tomater. Til slutt har du over salt, pepper, gressløk, extra virgin olivenolje og pepper.

HVA TRENGER DU?
1 stor maisboks
Margain
Hvitløk
Majones
1 lime, fløte
Dijonsennep
Salt og pepper
Extra virgin olivenolje
4 brødskiver
2 mozzarella (250 gram)
200 gram Cherry tomater og gressløk.

TIPS
Lag gjerne flere varianter. Tips her kan være spekeskinke, rester av kylling, oliven eller stekt sopp.

Forrige
Forrige

Pizza med ndjua, parmigiano reggiano, og guacamole

Neste
Neste

Tomahawk steak av mangalica-gris