Tomahawk steak av mangalica-gris

På Rollis Kjøttkjeller her på Nordstrand kom jeg over et stykke kjøtt jeg aldri har spist tidligere. Det er nok ikke alle som kjenner til Mangalica, denne ærverdige svinerasen fra Ungarn.

Grisen har tykk pels og kjøttet er mer velsmakende, marmorert og mørkere enn vanlig svin. Jeg ble vist en Tomahawk steak, og som dere ser på bildet er den marmorert og flott. Kjøttet behandles på samme måte som okse og til svinet serverte jeg maiskrem, jordskokk og rødvinssaus.

Rolis kjøttkjeller er en Ungarsk familiebedrift med over 100 års erfaring med håndlagde kjøttprodukter. Alt er laget uten konserveringsmiddel og med de beste Norske råvarene. Her finner du kjøtt og pålegg tilberedt på ungarsk vis og et stort utvalg i okse og andre delikatesser. Butikken finner du på Nordstrand i Oslo og de har åpent fra onsdag til søndag. Virkelig verdt et besøk.

HVORDAN STEKE TOMAHAWK STEAK AV MANGALICA

1. Ha på godt med salt og pepper på alle sidene av steken. La den ligge på kjøkkenbenken i minst en time.

2. Smør inn kjøttet med olje og grill kjøttet på grill på sterk varme. Alle sider skal brunes. Dette tar ca 4 minutt.

3. Ha over i en ildfast form og ha på mer salt. pepper og noen kvister med rosmarin. Stek i ovnen på 160 grader til temperaturen er 66 grader.

4. Hvil kjøttet i 7-8 minutt.

Server med det du liker best. Jeg gikk for maiskrem med parmesan, jordskokk og rødvinssaus.

Forrige
Forrige

Bruschetta med maiskrem, mozzarella og tomat

Neste
Neste

Pesto med trøffelolje, sitron og chili