Bolinhos med friske urter og king oscar sardiner

Bolinhos er en slags krokett som har opphav i Portugal, ofte laget med klippfisk. Her har jeg laget en variant med sardiner og den ble utrolig god! Jeg brukte sardiner i extra virgin olivenolje extra fine, som virkelig passet inn i retten.

Fjordbrislingen er blant verdens minste sardinfisker og har utrolig god smak da den vokser opp i det kalde, næringsrike vannet i fjordene langs norskekysten. Virkelig noe å smake om du ikke har gjort det før.

FORRETT TIL 4

1 boks sardiner i virgin olivenolje
300 gram poteter
3 fedd hvitløk

½ løk
Smør
Frisk persille og gressløk
Salt, pepper, chilipulver og paprikakrydder
40 gram raspet parmigiano reggiano

Til panering: 1 dl mel, 2 egg 2 dl panko og olje til fritering

HVORDAN

Del opp potetene og kok dissse møre med skall. Stek en ½ hakket løk i smør til den er myk, ha i 3 fedd raspet hvitløk mot slutten.

Hell vannet av potetene og ha de i en stor bolle. Mos potetene og bland inn den stekte løken, en håndfull frisk hakket persille og gressløk, en boks sardiner som du deler opp med en gaffel først, salt, pepper, chilipulver, paprikakrydder og parmigiano reggiano. Konsistensen skal være litt som fast potetstappe. Spe evt med litt melk om den er for trykk.

Form blandingen til små avlange boller. Rull bollene i mel, dypp dem så i sammenpisket egg og rull dem til slutt i panko. Brødrasp kan brukes om du ikke har panko.

Friter bollene til de er pent gylne i varm olje, ca 2 minutt. Server dem varme sammen med den dippen du liker best. Jeg brukte en aioli tilsatt hot sauce.

Oppskriften inneholder produkter fra King Oscar

Forrige
Forrige

Sennepsmarinert røkt svinekam med tomatsaus

Neste
Neste

Pimientos de padrón med Parmigiano Reggiano, pinjekjerner og lime