Sennepsmarinert røkt svinekam med tomatsaus

En av mine store favoritter er røkt svinekam. Dette er et nydelig og smakfullt stykke kjøtt som er meget lett å tilberede.

Det er rett og slett bare å sette den i ovnen og vente til temperaturen når 74 grader. Evt kan du gjøre som meg, tilføre litt gode smaker og resultatet blir enda bedre. Oppskriften her er meget enkel og tilberedes i samme ildfaste form.

4 PORSJONER

Ca 1,7 kg røkt svinekam
Dijonsennep, honning, pepper, timian og paprikapulver
1,5 kg grønnsaker
Hvitløk
Smør
1 boks hakkede tomater
5 dl øl

KJØTT OG GRØNNSAKER

Bland sammen 2 spiseskjeer dijonsennep med 1,5 teskje,honning, 1,5 spiseskje smør, pepper, 1 teskje timian og ½ teskje paprikapulver. Smør inn svinekammen og la den stå i 30 minutter på benken

Skjær opp 1,5 kg med grønnsaker. Jeg brukte poteter, gulrøtter, hvitløk og løk. Ha dette i en stor smurt ildfast form. Ha på pepper og timian. Plasser svinekammen i midten og hell over 5 dl øl. Dekk til formen med bakepapir og aluminiumsfolie.

Sett inn i ovnen på 225 grader i 20 minutt. Skru ned temperaturen til 120 grader og stek til den er 74 grader. Hvil i 15 minutt. Om du vil ha den litt brent kan du sette på grillfunksjonen og ha svinekammen under i 3-4 minutt før den hviler.

Hell av kraften som du skal bruke til sausen.

SAUSEN

Stek 1 fedd raspet hvitløk i smør til det er mykt. Ha i 5 dl kraft og en boks med grovhakkede tomater. Kok opp og la det småkoke i 10 minutt. Smak til med pepper.

Forrige
Forrige

Brokkolistilk med lun chevre og rødløkskompott med granateple

Neste
Neste

Bolinhos med friske urter og king oscar sardiner