Pasta Arrabiata med lime og friske urter

Pasta Arrabiata er klassisk italiensk hverdagsmat på sitt beste. Maten er så lett å lage og resultatet blir alltid bra.

Pastaen blir enda bedre om du bruker gode ingredienser. Bruk en god olivenolje og masse parmigiano reggiano. Selv har jeg også i ansjos som gjør smaken enda mer intens, men det fungerer helt fint uten. Om du skal servere den til barn bruker du mindre chili.

4 PERSONER
500 gram pasta
1 boks hermetiske tomater
Extra virgin olivenolje
Olje til steking
2 stk rød chili
4 fedd hvitløk
1 lime
1 håndfull friske urter, feks gressløk og basilikum
3 ss revet parmesan
Salt, pepper og chili flakes
Ansjos om du ønsker det

HVORDAN
1. Kok pasta som anvist på pakken, gjerne litt kortere enn det som står.

2. Rasp 4 fedd hvitløk og hakk opp 2 røde chili

3. Stek hvitløken og chilien i olje til hvitløken er myk. Går meget raskt om hvitløken er raspet. Ha i 4 fileter med ansjos om du ønsker det og litt chili flakes om du vil ha det enda sterkere.

4. Ha i en boks hakkede tomater, 3 spiseskjeer god olivenolje og saften fra en lime. La det koke til det tykner. Juster evt med kokevann fra pastaen. Smak til med salt og pepper.

5. Hell vannet av pastaen og hell pastaen i sausen. Rør om og tilsett en håndfull med friske urter.

6. Ha pastaen i dype tallerkener. Ha over pepper, friske urter, god olivenolje og parmigiano reggiano.

Forrige
Forrige

Reinsdyrcarpaccio med epler, gressløk og Parmigiano Reggiano

Neste
Neste

Eggerøre med ndjua, trøffelolje og Parmigiano Reggiano