Eggerøre med ndjua, trøffelolje og Parmigiano Reggiano

Det er sjelden jeg lager ting på nytt igjen, men denne her lager jeg ofte. For meg finnes det knapt en bedre start på helgen enn en god frokost med eggerøre og nybakt brød.

Ingrediensene i oppskriften er noe av det jeg bruker mest i min matlaging. Nduja er en sterkt krydret og smørbar pølse av svin fra Calabria i Sør-Italia. Trøffelolje bruker jeg som krydder og jeg synes at smaken ofte er mer intens enn vanlig trøffel. Og parmesan, eller mer korrekt Parmigiano Reggiano, klarer jeg meg ikke uten.

4 PORSJONER
10 egg
40 gram Parmigiano Reggiano
50 gram Ndjua
1,5 dl fløte
Trøffelolje
En håndfull frisk timian
Salt og pepper
Smør til steking

HVORDAN
1. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper.

2. Rasp parmigiano Reggiano og bland inn i eggeblandingen sammen med frisk timian og 1-2 teskjeer trøffelolje.

3. Smelt 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne. Ha i Ndjua og stek på middels varme til den er helt bløt.

4. Ha i eggeblandingen og stek videre. Rør hele tiden.

5. Stek til eggerøren er en anelse for bløt. Ta pannen til siden og rør til den er passe stivnet.

Pynt gjerne med frisk timian, extra virgin olivenolje og Parmigiano Reggiano.

TIPS
Denne eggerøren kan serveres alene til lunsj og forrett. Lag en salat til og du kan severe den til middag.

Forrige
Forrige

Pasta Arrabiata med lime og friske urter

Neste
Neste

Fløtesaus med parmigiano reggiano, sennep og frisk timian