Bruschetta med pastrami, sennepssaus og marinerte tomater
Dette er sommermat slik jeg liker det, enkelt og utrolig godt! Pastrami er pålegg av oksekjøtt som er saltet, krydret og lettrøkt.
Om du ikke får tak i dette kan du bruke roastbiff eller annet godt pålegg. Sennepssausen kan du kjøpe ferdig eller bruke ren dijonsennep. Til lunsj beregner jeg 2 bruschetta til hver.
4 BRUSCHETTA
HVA TRENGER DU?
200 gram tomater
Salt og pepper
Frisk basilikum
Balsamico eddik
Dijonsennep
Majones
Gressløk
2 skiver med brød
Olje
Hvitløk
200 gram
Pastrami
Parmigiano reggiano
MARINERTE TOMATER
Del opp 200 gram tomater og bland salt, pepper, en håndfull frisk basilikum og 2 teskjeer med god balsamico eddik. La stå på benken i minst 20 minutt.
SENNEPSSAUS
Bland sammen 2 spiseskjeer dijonsennep med 2 spiseskjeer majones, salt, pepper og finhakket gressløk. Jeg har også i litt gurkemeie for fargen sin skyld.
BRØDET
Skjær opp 4 store skiver med brød og stek disse i ovnen med litt olivenolje til de er sprø. Smør skivene inn med hvitløk og ha på litt salt.
LEGG OPP
Smør brødet med sennep og ha over 3 skiver med pastrami på hver skive. Ha over tomater og biter av parmigiano reggiano. Topp med gressløk.