Pizza med burrata, asparges, hvitløk og tomater fra Gutta på Haugen

Jeg er utrolig glad for at Gutta på Haugen har kommet til Sæter og Nordstrand. Butikken er full av smaksrike matvarer med et stort utvalg av kortreiste og langreiste delikatesser. Om du har lyst på noe ekstra godt til helgen anbefaler jeg en tur innom her.

Jeg tenkte jeg skulle lage en annerledes pizza og må si at denne ble virkelig god. Burrata kalles ofte dronningen av italiensk ost og er en luksusvariant av mozzarella. Burrata betyr smørsmak på italiensk og slik smaker den også. Jeg brukte en blanding av adora tomater og raf tomater fra Gutta på Haugen. De bør du smake på.

2 PORSJONSPIZZAER

1 Burrata (250 gram)
Ca 400 gram adora og raf tomater
1 bunt asparges
3 fedd hvitløk
Salt og pepper
Oregano
Frisk basilikum
Extra virgin olivenolje
5 dl hvetemel
Tørrgjær

DEIG
Bland 5 dl hvetemel (helst pizzamel) med ½ ts salt og en halv pakke tørrgjær. Tilsett ca 2,5 dl lunkent vann, 3 spiseskjeer og extra virgin olivenolje. Kna deigen og hev i minst 60 min. Del i 2 emner og la de heve 10 minutter til.

HVITLØKSOLJE
Bland sammen 10 spiseskjeer Extra virgin olivenolje med 3 fedd raspet hvitløk og 2 teskjeer oregano.

LAG PIZZAEN
Form deigen den som en pizza. Smør over hvitløksolje. Ha over salt, pepper og frisk basilikum. Del opp tomatene og legg disse utover pizzaen. Knekk enden av 1 bunt med asparges og fordel utover. Topp med salt, pepper og litt Extra virgin olivenolje. Stek pizzaen på 250 grader varmluft med undervarme i ca 8-9 minutt.

Del en burrata i 2 og legg i midten. Ha over litt salt, pepper og Extra virgin olivenolje over osten.

Inneholder produkter fra Gutta på Haugen.

Forrige
Forrige

hvit asparges med parmesan-saus og parmaskinke

Neste
Neste

Hvit pizzasaus med parmigiano reggiano og trøffelolje