Larsen Mat & Vinbar (Bodø)

Jeg er på konferanse i Bodø og sammen med 3 kolleger opplever jeg en av årets hyggeligste middager i 2021 på @larsenmatogvinbar i Bodø.

Når jeg spiser på restaurant er det akkurat kombinasjonen av god mat, atmosfæren og gode venner som gjelder. Akkurat slik er det denne kvelden. Lange samtaler, god drikke og når maten treffer blir det minnerikt.

Larsen Mat & Vinbar er et utrolig avslappende sted. Stedet fremstår som en gastropub, men er like mye restaurant som pub. Lyset er dempet, bordene er kraftfulle og sitteplassene er solide og gode. Det liker jeg. Vinkartet er på hele 20 sider, noe dyrt og annet rimeligere. Vi bestemte oss for å starte med en musserende. Denne var de utsolgt for, men servitøren tilbød en flaske champagne til samme pris. Slikt husker man 👏.

Larsen Mat & Vinbar endrer menyen ganske ofte. Vi gikk derfor for en sharingmeny som besto av 4 retter. Alle porsjonene var store og virkelig flott satt sammen. Litt brød med pisket smør og oliven ble satt på bordet og det smaker alltid godt. Første rett var pankopanert sjøkreps med auberginepasta, spinat og chili. Retten var passe sterkt og kombinasjonen av sjøkreps og aubergine var spesielt god. Kvelden videre bød på grillet blomkål med trøffel, reinsdyrfilet med chimichurri og røkt havsalt, og til slutt panerte epler med eplesirup og vaniljeis.

Jeg ble spesielt inspirert av blomkålen, og tenker jeg skal lage noen spennende av denne fantastiske grønnsaken fremover. Å spise reinsdyr i Nord-Norge føles helt rett og når servicen og stedet er så behagelig kommer man gjerne igjen.

Anbefaler alle å ta en tur innom Larsen Mat & Vinbar om du er i Bodø.

Forrige
Forrige

Grillet kveite med smørsaus fra Kvitnes Gård

Neste
Neste

Ostebutikken, Oslo