SPICY OG RASK LASAGNE MED ’NDUJA OG MOZZARELLA

Dette er en herlig og rask middagsrett fra Italia. Retten har få ingredienser og mye smak – akkurat slik jeg liker det. ’Nduja er en myk og godt krydret italiensk pølse fra Calabria, laget av svinekjøtt og chili. Har du fortsatt ikke smakt denne, bør du gjøre det nå! Perfekt til pizza, pasta og mye mer.

2 PORSJONER
300 gram lasagneplater
8 fedd hvitløk
1 rød chili
50 gram ’Nduja
1 boks grovhakkede tomater
Salt og pepper
1,5 ts tørket oregano
Olivenolje
100 gram revet mozzarella

SLIK GJØR DU
Knekk opp lasagneplatene litt og kok dem i lettsaltet vann i ca. 5 minutter. Ta vare på 1 dl av kokevannet til sausen.

Knus hvitløksfeddene lett med hånden eller en kniv, og stek dem på middels varme i olje i 2–3 minutter. Ha i ’Nduja og finhakket rød chili. Stek videre til ’Ndujaen er oppløst.

Tilsett tomatene, oreganoen og kokevannet. La det småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Smør en ildfast form med olje og legg pasta og tomatsaus lagvis. Topp med revet mozzarella og litt god olivenolje. Stek i ovnen på 230 grader i 8–10 minutter.

Server med en god salat eller godt brød.

Forrige
Forrige

RASK RAMEN MED SCAMPI, EGG OG SOYAGLASERT PAK CHOY

Neste
Neste

Laks med Parmigiano Reggiano crust, bakt sellerirot og tomatsaus