RASK RAMEN MED SCAMPI, EGG OG SOYAGLASERT PAK CHOY
Her om dagen testet jeg nudler fra SamYang. Sør-koreanske ramennudler med smak av carbonara og en supersterk saus. Av dette laget jeg en enkel ramen som virkelig ble god.
Her kan du selvsagt bruke de nudlene du ønsker, men sjekk ut de fra SamYang, anbefales. Jeg brukte argentinske villreker, men alle former for reker fungerer her.
2 PORSJONER
250 gram renset, rå scampi
200 gram nudler
1 pak choy
Olje til steking
Pepper
2 egg
3 spiseskjeer soyasaus
1 teskje sesamolje
½ lime
Soyasaus
2 hakkede vårløk
HURTIG SOYAMARINERTE EGG
Kok eggene i 7 minutter. Avkjøl dem i kaldt vann, ta av skallet og del dem i to. Legg eggene i en bolle og ha over en spiseskje med soyasaus og 1 teskje sesamolje.
SOYAGLASERT PAK CHOY
Del pak choyen i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Ha i olje og stek den på begge sider i 3-4 minutter. Når den er gyllen og litt brent har du over 2 spiseskjeer soyasaus, pepper og saften fra en halv lime. Stek videre i 30 sekunder.
RAMEN
Kok nudlene som anvist på pakken. Du trenger ca. 6 dl av kraften til servering. Når det gjenstår 2 minutter av steketiden har du i scampiene.
LEGG OPP
Fordel scampi, egg, pak choy og vårløk i en dyp tallerken. Ha over kokekraften fra nudlene.
Enkelt og supergodt!