Laks med Parmigiano Reggiano crust, bakt sellerirot og tomatsaus

Her kommer en deilig italiensk middag! Selv om det tar litt tid, er det ganske enkelt å lage. Smaken av Parmigiano Reggiano er utrolig god til laksen, og sammen med bakt sellerirot er dette virkelig fantastisk mat.

Har du noen gang prøvd å lage en skorpe på laksen din? Parmigiano Reggiano er helt unik, og jeg anbefaler på det sterkeste å bruke Parmigiano Reggiano i skorpen da den er rik på smak og gir umamismak til retten.

2 PORSJONER
600 gram sellerirot
500 gram laksefilet
1 Passata Tomater
50 g revet Parmigiano Reggiano 
50 g brødrasp 
2 fedd revet hvitløk 
2 teskjeer dijonsennep 
2 spiseskjeer hakket persille
1,5 teskjeer tørket oregano
God olivenolje
3 ss smør
Salt og pepper

HVORDAN:
Vask og skrubb selleriroten godt. Fjern all jord. Legg i en ildfast form og ha på olje, salt og pepper over. Stek på 180 grader i ca 2 timer til den er helt myk.

Bland sammen Parmigiano Reggiano, brødrasp, hvitløk, salt, dijonsennep, pepper og smør. Fordel dette utover laksen.

Smør en ildfast form og hell en boks Passata Tomater. Ha i oregano, salt og pepper og bland sammen.

 Ha salt og pepper på laksen. Legg den i formen og på parmesancrust. Stek på 200 grader i ca 10 minutter. Skru på grillen de siste minuttene for ekstra sprø topping

LEGG OPP
Ha tomatsaus i bunn av tallerken. Legg over laks og sellerirot. Topp med pepper, Parmigiano Reggiano, god olivenolje og hakket persille.

Inneholder produkter fra @parmigianoreggianonordic

Neste
Neste

Gratinert brandade med pinnekjøtt og parmigiano reggiano