Gratinert brandade med pinnekjøtt og parmigiano reggiano

Noe av det beste med pinnekjøttet er å lage ny mat av restene. Og spesielt denne brandaden, den smaker bare helt nydelig. Her får en også brukt opp potetene fra kvelden før. Perfekt restemat!

I oppskriften bruker jeg kongen av italienske oster, Parmigiano Reggiano. Jeg har alltid en bit Parmigiano Reggiano i kjøleskapet:) Dette er en ost som er kjent over hele verden og passer så godt til mange forskjellige retter, ikke bare pizza og pasta! Hva har du prøvd med Parmigiano Reggiano som du kan anbefale? Og visste du at skallet er 100 % ost? Ikke kast det, men bruk det til å forbedre smaken i for eksempel suppe, saus eller bare nyt det som et mellommåltid.

Dette er enkel middag med smak av jul.

4 PORSJONER
1 kilo kokte poteter med skall
500 gram rent pinnekjøtt
3 hakket vårløk
4 fedd hakket hvitløk
2 egg
100 gram raspet Parmigiano Reggiano
1,5 teskje tørket oregano
Pepper
2,5 desiliter fløte
3 spiseskjeer smør
2 teskjeer trøffelolje

HVORDAN
Mos potetene med hendene og riv opp pinnekjøtt.Stek vårløk og hvitløk i godt med i to spiseskjeer smør på middels varme. Etter 2-3 minutter har du i potetene, 1 teskje oregano og 2,5 dl fløte. Varm opp og rør slik at potetene blir helt most.

Skru ned varmen og ha i 2 vispet egg, pinnekjøtt, halvparten av Parmigiano Reggiano og 2 teskjeer trøffelolje. Smak til med pepper.

Ha alt over en smurt ildfast form. Topp med resten av osten og litt oregano. Stek i ovnen på 200 grader, 15-18 minutter til osten er fin og gyllen.

Server gjerne med en salat ved siden av, for eksempel en enkel tomatsalat.

Inneholder produkter fra @parmigianoreggianonordic

Forrige
Forrige

Laks med Parmigiano Reggiano crust, bakt sellerirot og tomatsaus

Neste
Neste

Taco med maiskrem av parmigiano reggiano og entrecôte