Taco med maiskrem av parmigiano reggiano og entrecôte

Taco er noe vi spiser mye av her i Norge og her kommer en av mine favoritter. Denne varianten er bare helt super og er virkelig noe du kan imponere med til helgen. Maiskrem med Parmigiano Reggiano er rett og slett noe av det beste jeg vet, og har du laget det en gang kommer du garantert til å gjøre det igjen. Oppskriften fungerer like godt med grønnsaker, fisk eller annet kjøtt.

Parmigiano Reggiano er rik på smak og inneholder ingen tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler og er bare laget av tre ingredienser - salt, melk og løpe. I følge EU er Parmigiano Reggiano den eneste parmesanen fordi den produseres i et begrenset område ved bruk av strengt definerte metoder og i henhold til PUD-forskrifter (A Protected Designation of Origin). Når du handler parmesan, bør du alltid se på skallet, og hvis du legger merke til det berømte mønsteret med prikker som staver "Parmigiano Reggiano", vet du at det er den virkelige varen!

2 PORSJONER
1 pakke små tortillalefser.

MAISKREM
1,5 spiseskje smør
2 raspede fedd hvitløk
1 stor boks med mais
2 teskjeer Dijonsennep 
1 dl fløte
Salt og pepper 
50 gram raspet Parmigiano Reggiano

Stek hvitløk i smør på middels varme i 1 minutt. Pass på at hvitløken ikke blir brent. Tilsett mais og stek videre i 1-2 minutter. Ha i sennep, salt, pepper og fløte og kok opp. Rør inn Parmigiano Reggiano. Blend alt sammen til en glatt masse.

TOMATSALAT
2 store tomater
½ rødløk
Salt og pepper
En håndfull basilikumblader
1 spiseskje god olivenolje

Del opp tomater og hakk rødløk. Bland sammen med salt, pepper, revet basilikumblader og god olivenolje.

ENTRECOTE
500 gram entrecôte
Salt og pepper
Nøytral olje til steking
2 spiseskjeer smør
8 fedd hvitløk

Ha på godt med salt og pepper på entrecôten. Stek kjøttet på høy temperatur i olje i 2 minutter, snu og senk temperaturen. Ha i 8 rensede hvitløksfedd og 2 spiseskjeer smør. Stek i 3-4 minutter mens du øser smøret over kjøttet. La kjøttet hvile i 3-4 minutter før servering.

Server i varme tortillalefser.

Inneholder produkter fra Parmgiano Reggiano.

Forrige
Forrige

Gratinert brandade med pinnekjøtt og parmigiano reggiano

Neste
Neste

GLASERT TUNFISK MED PHYSALIS-SALAT OG SITRUSVINAIGRETTE