GLASERT TUNFISK MED PHYSALIS-SALAT OG SITRUSVINAIGRETTE

Tunfisken er en meget anvendelig fisk og kan brukes som både biff, pålegg, i salat og mer. Her har jeg stekt og glasert tunfisken og må si at dette ble godt!

Til glaseringen brukte jeg en Black garlic glaze fra Midsummer som fungerte utmerket til tunfisken, virkelig en umami-bombe som er perfekt til grillmat, marinader eller som smaksforsterker.

2 PORSJONER
4-500 gram tunfisk
Black garlic glaze
God olivenolje
Salt og pepper
1 sitron
Dijonsennep
Soyasaus
2 fedd hvitløk
1 pakke physalis
250 gram tomater (jeg brukte grønne og røde Provence-tomater)

Del tunfisken i 2 biffer. Ha salt, pepper og olje på tunfisken og la den stå på benken i minst 20 minutter. Rasp skallet av en sitron og legg dette til side. Del opp physalisene og tomatene.

Lag vinaigrette
Rør sammen saften fra ½ sitron, 2 teskjeer soyasaus, 2 spiseskjeer olivenolje, 2 fedd raspet hvitløk og ½ spiseskje dijonsennep. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt glaze.

Stek tunfisken i en panne på sterk varme i litt olje. Stek den ene siden i 60 sekunder før du snur den. Ha over 2-3 spiseskjeer glaze og stek 60 sekunder på den andre siden. Snu tunfisken raskt på alle sider så alle sider blir stekt og får glaze over seg..

Legg opp
Ha tunfisken i midten av en stor tallerken. Fordel tomatene og physalis rundt. Ha over vinaigrette og raspet sitronskall over fisken.

Forrige
Forrige

Taco med maiskrem av parmigiano reggiano og entrecôte

Neste
Neste

RAMSLØKPESTO MED FETAOST, SITRON OG TRØFFELOLJE