RAMSLØKPESTO MED FETAOST, SITRON OG TRØFFELOLJE
Ramsløk er nydelig viltvoksende urt en finner rundt i Norge. Smaken minner om hvitløk og gressløk.
Ifølge folkemedisin kan ramsløk hjelpe mot høyt blodtrykk, blodpropp, hoste, magesmerter og manglende appetitt. Om det faktisk er tilfelle vet jeg ikke. Pestoen passer perfekt som tilbehør til grillmat, fisk, pasta, salat, kjøtt, grønnsaker og pølser. Ja, det meste! Om du ikke har ramsløk kan du bruke en blanding av hvitløk, basilikum og gressløk.
HVA TRENGER DU?
250 gram ramsløk
30 gram ristede pinjekjerner
75 g fetaost
2-2,5 dl god olivenolje
1 sitron
Salt og pepper
Trøffelolje
HVORDAN
1. Rasp skallet fra en sitron og legg dette til side.
2. Kutt opp ramsløk litt og ha det i en blender sammen med pinjekjerner, fetaost og olivenolje. Spe med mer olje om den blir for tykk.
3. Smak til med salt, pepper og trøffelolje (ca ½ teskje)
4. Ha ramsløkpesto i en skål og pynt med blomster fra ramsløken, sitronskall og pepper.