Spicy maiskrem med Parmigiano Reggiano
Maiskrem er kanskje det beste tilbehøret til taco, burger, grillmat og biff. Den er lett å lage, smaker nydelig og ser i tillegg flott ut.
Fløte og parmesan gjør kremen fyldig og konsistensen minner nærmest om risotto. Aller best smaker den med fersk mais, men det fungerer utmerket med boks. Jeg brukte økologisk mais på glass fra Helios.
Mais er verdens største kornart med en produksjon på 1021 millioner tonn. Det vil si 40% av den samlede kornforsyningen i verden. Mais har lavt fettinnhold, kan brukes til alt og er en kilde til folat og fiber. Med andre ord: En av de viktigste matkildene i verden.
4 PORSJONER
1. Stek 4 fedd raspet hvitløk i 2 spiseskjeer smør på middels varme. Pass på at hvitløken ikke blir brent.
2. Ha i 2 store bokser med mais og stek videre i 4-5 minutt.
3. Ha i en spiseskje dijonsennep, 2 dl fløte, salt, pepper og chili-flakes (tilpass den så sterk du vil ha den.
4. Kok opp og ha i 50 gram raspet parmigiano reggiano. Om du vil ha kan du ha i trøffelolje. Blend alt sammen med en stavmikser. Det kan sprute litt så ha gjerne folie over.
5. Ha over i en varm dyp tallerken og ha over litt parmesan, olje og chili-flakes.
HVA TRENGER DU?
4 hvitløksfedd
2 spiseskjeer smør
2 store bokser med mais
Dijonsennep
2 dl fløte
Salt, pepper og chili-flakes
50 gram raspet parmigiano reggiano