Sjokoladekake med salt karamellsaus, karamellpopcorn og bringebærsorbet

Denne kaken er virkelig en favoritt til barna. Det sier seg selv: sjokolade, popcorn, karamell, bringebær og is. Det kan jo ikke gå galt. Tar selvsagt litt tid, men er verdt innsatsen.

EN STOR KAKE (12 pers)

SJOKOLADEKAKE
200 g smør, 2 dl vann, 4 dl sukker, 5 dl hvetemel, 1/2 ts salt, 1 ts natron ,1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker, 5 ss kakao, 1/2 beger lettrømme og 2 egg.

Rør sukkeret ut i smeltet smør og vann. Bland alt det tørre og rør inn smørblandingen. Ha i rømme og til slutt lettpisket egg. Stekes ca 25-30 min på 180 grader.

GLASUR
Smelt 100 gram smør og bland resten i 5 ss melk. Sikt i 250 gram melis, 1 ts vaniljesukker og 2 ss kakao. Rør godt for å unngå klumper.

SALT KARAMELLSAUS
Rør sammen 150 gram sukker og 6 ss vann i en stålkjele. Sett på høy varme og kok til den er gyllen. Ta av kjelen og tilsett 75 g smør og rør. Sett tilbake på medium varme og tilsett 1,5 dl kremfløte 3 klyper modonsalt. Kok 1-2 min for litt rennende saus. 3-4 min for tykk saus.

KARMELLPOPCORN
Kok opp 4 ss smør og 3 ss vann i en stålkjele. Rør til smøret er smeltet. Rør inn 2 dl sukker og la det koke på høy varme under konstant omrøring i 3-5 minutter eller til en glatt, gyllen karamell. Ta kjelen av varmen og rør inn 100 gram ferdig poppet gram popcorn i karamellen så det er godt dekket, og spre utover et ark med bakepapir. Pynt kaken med bringebær og server med bringebærsorbet.

Forrige
Forrige

Spicy maiskrem med Parmigiano Reggiano

Neste
Neste

Bangers and mash med rødvinssaus og honningglasert rødløk