Bangers and mash med rødvinssaus og honningglasert rødløk

Bangers and mash eller pølser og potetmos er et måltid du får på alle britiske pubber. Nå også her på Nordstrand. Jeg hadde en del rødvinssaus og potetmos igjen fra lammeskanken tidligere i uken og da ble det Bangers and mash med en fransk vri. Jeg brukte lammepølser som var krydret med hvitløk og provincial krydder. Her kan du bruke de pølsene du liker best, men jeg foretrekker her pølser som ikke inneholder for mye fett. Dette er en nydelig og enkel rett jeg vet alle vil like.

4 porsjoner

RØDVINSSAUS

Stek 2 en hakket sjalottløk i smør. Ha på 5 dl rødvin og kok inn det er 1/3 igjen. Tilsett 6 dl kraft og kok ned til det halve. Sil sausen og rør inn terninger av 100 gram kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

POTETMOS
Del opp 1 kg poteter med skall og kok disse sammen med 6 hvitløksfedd til de er myke. Hell av vannet og tilsett salt, pepper, 2 dl fløte og 150 gram smør. Visp sammen med en håndvisp.

HONNINGGLASERT RØDLØK
Stek 2 rødløk i smør med tørket timian, salt og pepper til løken er myk. Ha på 2-3 spiseskjeer honning og stek videre i et par minutt. Her kan du også ha i chili om du ønsker mer smak.

PØLSENE
Stek 800 gram pølser i smør etter anvisning på pakken. Ha på frisk timian etter er par minutt og stek videre til de er ferdige.

LEGG OPP
Ha potetmos på en tallerken med saus rundt. Legg pølsene i midten og ha over løk og timian.

HVA TRENGER DU?
800 gram pølser
Smør
Frisk timian
2 sjalottløk
4 dl Rødvin
6 dl kraft
Salt og pepper
1 kg poteter
Fløte
2 rødløk
Tørket timian
Honning.

TIPS
Om du ikke vil ha rødvinssaus kan du for eksempel heller lage en soppsaus.

Forrige
Forrige

Sjokoladekake med salt karamellsaus, karamellpopcorn og bringebærsorbet

Neste
Neste

Røkt lakskrem med lime, trøffelolje og rugchips