Min beste røde pizzasaus med fersk basilikum
Her kommer en oppskrift på en superenkel og god rød pizzasaus. Dette er kanskje den oppskriften jeg har laget flest ganger i livet:) Her bruker jeg tomat fra boks, da god tomat ikke alltid er like lett å få tak i. Jeg pleier selv å lage en stor porsjon. Den holder seg ganske lenge i kjøleskapet eller du kan fryse den ned porsjoner.
Jeg har ganske mye god olivenolje i sausen, men det synes jeg gjør den ekstra god.
Skal du lage pizza i helgen?
HVA TRENGER DU?
3-4 fedd hvitløk
Olje til steking
2 bokser tomater
Oregano og timian
Extra virgin olivenolje
Fersk basilikum
Salt og pepper
SAUS TIL 6 PORSJONSPIZZAER
Stek 3-4 finhakket hvitløksfedd i olje på svak varme så den ikke blir brent til den er myk. Ha i 2 bokser med grovhakkede tomater, 1 teskje tørket oregano, ½ teskje tørket timian, 4-5 spiseskjeer extra virgin olivenolje.
Kok på middels varme til den er passe tykk, ca 30 min. Tilsett en god håndfull med frisk basilikum etter 15 minutt og kok videre. Smak til med salt og pepper. Når sausen nærmer seg ferdig kan du mose tomatene med en gaffel eller en stapper. Juster med litt vann om den er blitt for tykk.
TIPS
Om du vil ha sausen spicy har du i 1-2 fersk, hakket, rød chili sammen med hvitløken.