Krabbecurry med stekt trøffelris

Curry er en av de tingene jeg liker best her i livet! Og det kan du lage av nesten hva som helst. Så hvorfor ikke krabbe?

Det beste er å bruke en nykokt krabbe, men det fikk jeg ikke tak i. Derfor ble det krabbeskall. Og trøffelrisen, den kan jeg virkelig anbefale. En perfekt måte å bruke opp risen fra i går på.

2 PORSJONER
1 krabbeskall
2 chili
3 fedd hvitløk
2 cm ingefær
2 stenger vårløk
Rød curry på glass
Olje
1 boks med moste tomater
Lime
Fiskesaus
Soyasaus
Pepper
Persille
2 dl ris
2 egg
Trøffelolje
Koriander

CURRYEN
Hakk opp 2 chili, 2 stenger vårløk, rasp opp 2 cm ingefær og 3 fedd hvitløk.

Stek hvitløk, ingefær og chili et par minutt til det er mykt. Ha i 2 teskjeer rød curry fra glass og vårløken. Stek videre i et minutt.

Ha tomatboksen, saften fra en lime, 1 teskje fiskesaus og 1 teskje soyasaus. La det koke i 3-4 minutt. Smak til med pepper og soyasaus.

Rør inn krabben og kok videre til den er varm.

RISEN
Kok 2 dl ris som anvist på pakken og avkjøl den. Stek risen i olje til den er varm på middels sterk varme. Skyv risen til side i pannen og stek 2 piskede egg, omtrent som en omelett. Rør eggene inn i risen. Ha i 2 teskjeer trøffelolje, pepper og smak til med soyasaus, 1-2 teskjeer.

LEGG OPP
Ha ris på den ene siden av tallerken og curry på den andre. Topp med frisk koriander, vårløk og pynt med lime.

Forrige
Forrige

Min beste røde pizzasaus med fersk basilikum

Neste
Neste

Bakt søtpotet med spinat, østerssopp og rødvinsaus