Bakt søtpotet med spinat, østerssopp og rødvinsaus

Selv om søtpotet ligner på en potet, tilhører den ikke samme familie. Den kan brukes på samme måte som potet og tilberedes på mange måter. En favoritt her hjemme er søtpotetfries. Det er bare helt supert!

Om du har dårlig tid kan du ha søtpoteten i mikroen på full styrke i 3 minutt før du har den i ovnen. Da blir den ferdig etter 10-12 minutt på 230 grader. Rødvinssausen kan du lage selv eller kjøpe ferdig. Du finner en nydelig oppskrift på her.

2 PORSJONER
1 stor søtpotet eller 2 små
Olje
Salt og pepper
Oregano
100 gram spinat
300 gram østerssopp
1 sitron
1 sjalottløk (evt 2 hvitløk)
Smør
3 dl rødvinssaus
8 cherrytomater
Gressløk

HVORDAN
Vask søtpoteten og del den i 2. Ha søtpoteten over i en langpanne, og smør inn med olje, salt, pepper og oregano. Stek i ovnen på 225 grader i ca 25-30 minutt til den er helt myk og gyllen.

Riv opp 300 gram østerssopp og hakk opp en sjalottløk. Stek dette i 2 spiseskjeer smør til soppen er sunket sammen. Ha i 100 gram spinat, raspet skall og saften fra en halv sitron, salt og pepper. Stek videre til spinaten er sunket sammen.

Varm opp rødvinssausen eller lag denne fra bunnen.

LEGG OPP
Ha søtpoteten i midten av en tallerken. Ha saus rundt. Legg sopp og spinat over søtpoteten og fordel litt rundt. Pynt med noen tomater, raspet sitronskall, gressløk og pepper.

Forrige
Forrige

Krabbecurry med stekt trøffelris

Neste
Neste

Farfalle med chorizo, spinat og asparges