Indisk gryte med grønnsaksrester og kikerter

Indisk vegetarmat er en av de beste måtene å bruke opp grønnsaker på. Alt kan brukes: poteter, gulrøtter, løk, kål, mais og mer!

Jeg brukte det jeg hadde igjen i kjøleskapet, lime, paprika, løk, brokkoli og pizzasaus. Her kan du selvsagt bruke hakkede tomater. Det ble en god og sterk gryte som passer perfekt til vinteren. Lag gjerne en stor gryte og frys ned porsjoner. Virkelig god mat å ha med seg på en skitur.

Oppskriften holder til 4 porsjoner. Serverer du ris og nan til holder den til flere.

4 PORSJONER
1 stor løk
4 fedd hvitløk
2 cm ingefær
1 rød chili
1 brokkoli
2 bokser med hakkede tomater
1 paprika
4 gulrøtter
2,5 dl kokosmelk
1 bokser med kikerter
Olje

Krydder:
2 ts garam masala,½ ts kardemomme, 1 teskje karri, 1 ts sennepspulver,1 ts spiskummen, ½ ts gurkemeie, chili til ønsket styrke, salt og pepper.

HVORDAN

1. Hakk opp løken, gulrøttene og chili. Rasp ingefær og hvitløk. Del opp brokkolien.

2. Stek løken i olje til den er myk. Ha i hvitløk, gulrøtter, ingefær og chili og stek videre et par minutt.

3. Ha i alt krydderet og det steke et par minutt til.

4. Ha i tomatene, saften fra en lime, kokosmelk og godt avrente kikerter. Kok på lav varme i 20 minutt. Ha i brokkolien de 10 siste minuttene. Smak til med salt og pepper.

5. Pynt med lime og kokos om du har.

Forrige
Forrige

Stekt akkar med aspargesbønner, hvitløk og granateple

Neste
Neste

Min beste røde pizzasaus med fersk basilikum