meksikansk tomatsuppe med røkt svinekam og sitronolje

Røkt svinekam er god gammel tradisjonsmat, og er et av de kjøttstykkene jeg liker aller best. Kjøttet er relativt rimelig og kan lages på mange måter. Her har jeg brukt det i en herlig tomatsuppe med smaker fra Mexico.

Suppen ble toppet med økologisk sitronolje fra Oliviers&Co, noe som hevet retten og gjorde smaken enda bedre.F or å lage suppen trenger du en del krydder, men om du ikke har dette kan du bruke tacokrydder.

HVA TRENGER DU
1 røkt svinekam, ca 1,2 kg
Sitronolje fra Oliviers & Co
Laubærblad
1 løk
14 fedd hvitløk
2 røde chili
2 ts spisskummen, knust
1 ts korianderpulver
1 ss paprikapulver
5 dl kraft
2 boks hermetiske tomater, knuste
Salt og kvernet pepper
½ ts sukker
2 lime
olje, til steking
600 gram små poteter
Koriander

HVORDAN
1. Fyll en gryte med vann til den dekker svinekammen. Ha i 10 fedd hvitløk, 2-3 laubærblad og saften fra en lime. Kok opp og la kammen koke på lav varme i ca 2 timer til den er helt ferdig.

2. Kok eller bak 600 gram små poteter.

3. Kutt opp hvitløk, chili og en løk.

4. Fres grønnsakene i olje til løken begynner å bli myk. Tilsett krydderet og fres videre et par minutter.

5. Tilsett 5 dl kraft fra svinekammen, saften fra 1 lime og 2 bokser knuste tomater. Kok opp og la suppen koke i 15 minutter.

6. Smak til med salt, pepper og litt sukker.

LEGG OPP
Ha suppen i en stor dyp tallerken. Plasser kjøtt i midten og poteter rundt. Topp med koriander og økologisk sitronolje fra Oliviers&Co.

Inneholder produkter fra @oliviersogconorge

Forrige
Forrige

Pasta med ndjua, hvitløk og påskeolje fra oliviers&co

Neste
Neste

hvit asparges med parmesan-saus og parmaskinke