LAMMESKIVER FRA MED SOPP OG NYPOTETER

Skiver av lammelår er et utrolig anvendelig produkt. Kjøttet trenger ganske kort steketid og egner seg perfekt til grilling og steking. Sammen med norske nypoteter og sopp fra skogen ble dette virkelig godt.

4 PORSJONER
1 kg lammeskiver av lår
3 ts tørket timian
Salt og pepper
Olje
Sitron
8 fedd hvitløk
Dijonsennep
Smør
750 gram sopp (jeg brukte kantarell og steinsopp)
1 kg små nypoteter
1 spiseskje honning
3 dl fløte
1 dl melk
Frisk timian
½ terning oksebuljong

HVORDAN
1. Rasp skallet av en sitron og legg dette til side.

2. Bland sammen 2 ts timian, salt, pepper, 1 ss dijonsennep, saften fra en ½ sitron, 4 fedd hakket hvitløk og 4 ss olje. Gni kjøttet inn med dette og la dette stå i minst 4 timer.

3. Ha potetene i en langpanne sammen med olje, salt, pepper og 1 teskje tørket timian. Stek på 220 grader i 20-25 minutter.

4. Tørk av marinaden og stek kjøttet på middels sterk varme i 1,5 spiseskje smør ca. 3-4 minutter på hver side. Legg kjøttet til side.

5. Del opp soppen og hakk opp 4 fedd hvitløk. Stek i 1 spiseskje smør i samme panne til soppen er sunket sammen. Ha i fløte, melk, saften fra en halv sitron, 1 spiseskje dijonsennep, og honning. Kok opp, og smak til med salt og pepper.

6. Ha i lammeskivene, frisk timian og raspet sitronskall. La dette småkoke under lokk i ca 5 minutter.

Forrige
Forrige

FINNBIFF MED SPINAT, EPLE OG RIPS

Neste
Neste

SITRONMARINERT KJELÅR MED EPLER, GRØNNSAKER OG TZATZIKI