FINNBIFF MED SPINAT, EPLE OG RIPS
Dette er finnbiff slik jeg liker det best! Jeg tenkte jeg skulle ha litt mer grønnsaker i finnbiffen og brukte spinat i stedet for bacon. Sammen med eple, potet og rips ble dette et magisk godt måltid som går overraskende fort å lage.
4 PORSJONER
400 g reinsdyrskav
4 ss smør til steking
3 fedd hvitløk
400 g frisk sjampinjong
1,5 dl vann
3 dl seterrømme
1 dl melk
150 gram spinat
1 sitron
6 skiver brunost
½ spiseskje Dijonsennep
10 stk. knuste einebær
0,5 ts tørket timian
4-6 store poteter
2-3 store epler
Olje
Salt og pepper
100 gram ripsbær
HVORDAN
1. Tin kjøttet raskt. Det er best å steke kjøttet halvtint. Del opp soppen, hakk opp hvitløk og skjær eplene og potetene i skiver. Rasp skallet av en sitron og legg til side.
2. Ha eplene og potetene i en langpanne. Ha over olje, salt, pepper og timian og stek på 210 grader varmluft i ca 15 minutter.
3. Stek sopp og hvitløk i godt med smør og ha over i en gryte. Stek så reinsdyrskav i flere omganger til det får farge. Ha over i gryten.
4. Ha i vann, sitronskall og saften fra ½ sitron. La dette småkoke i 10 minutter.
5. Ha i rømme, melk, spinat, brunost, knuste einebær, dijonsennep og timian. La dette koke på svak varme i 8 minutter. Smak til med salt og pepper.
LEGG OPP
Fordel finnbiffen utover en tallerken. Legg epler og poteter lagvis i midten. Topp med ripsbær og mer nykvernet pepper