SITRONMARINERT KJELÅR MED EPLER, GRØNNSAKER OG TZATZIKI

Geit og kje er fantastisk flotte produkter. Kjøttet er utrolig godt og magert og kan tilberedes på samme måte som annet kjøtt.

Kjøttet er noe mildere i smaken enn lam, og har du ikke smakt dette må du bare gjøre det! Her har jeg laget en stek av utbenet kjelår. Sammen med epler fra hagen, litt grønnsaker og tzatziki ble det virkelig godt!

4 PORSJONER
1 stek av kje, ca 1,1 kg
800 gram poteter
400 gram gulrøtter
2 hele hvitløk
2 sitroner
Salt og pepper
Oregano
Olivenolje
2 epler

MARINADE: Saften fra en sitron, 1,5 spiseskje dijonsennep, pepper, 6 fedd hakket hvitløk, 1,5 spiseskje honning, ½ dl olivenolje, 1/2 teskje røkt paprika eller chipotle.

Rør sammen marinaden, hell den over i en plastpose med kjelåret, gni det godt sammen og la det marinere i minst 6 timer.

TZATZIKI
1 agurk
3 dl gresk yoghurt
Salt og pepper

Riv en agurk og ha på ½ teskje salt. La det trekke 5-10 minutter og press ut vannet. Rør i 2 fedd raspet hvitløk og 3 dl yoghurt. Smak til med pepper.

MIDDAGEN
Tørk marinaden av og ha på salt og pepper på alle sider. Legg skiver av en sitron, fedd fra en hel hvitløk, poteter og gulrøtter i en ildfast form. Ha over salt, pepper, oregano og olivenolje.

Stek i ovnen på 250 grader i 15 minutter. Senk temperaturen til 100 grader og stek videre til kjøttet er 58 grader, 50-60 minutt. La kjøttet hvile i minst 10 min.

Del opp eplene i skiver og legg dem i en ildfast form med salt, pepper og olje. Stek på 200 grader i 10 minutter.

Forrige
Forrige

LAMMESKIVER FRA MED SOPP OG NYPOTETER

Neste
Neste

RØDBETCARPACCIO MED OVNSBAKT PROSTEN GEITOST OG HONNINGRISTEDE NØTTER