Gnocchi med parmigiano reggiano og tomatsaus med ndjua
Om jeg skal velge meg en pasta som jeg lager igjen og igjen så er det denne. Her kombinerer jeg noen av produktene jeg liker aller best: Nduja, tomat, gnocchi og Parmigiano.
Nduja er en krydret, smørbar svinepølse fra regionen Calabria i Sør-Italia og sammen med tomat, gnocchi og Parmigiano Reggiano kommer det virkelig til sin rett.Helst siden min bestefar introduserte meg for Parmigiano Reggiano i min barndom har denne fantastiske osten vært med meg. Osten produseres kun i et mindre område i Nord-Italia. Ekte parmesan gjenkjennes ved at ordene Parmigiano Reggiano er stemplet på skorpen på osten.
2 PORSJONER
GNOCCHI
600 gram poteter
1 egg
Salt
150 gram hvetemel
40 gram Parmigiano Reggiano
Skrell 600 gram poteter og kok dem møre i vann. Avkjøl potetene og mos den sammen med ett egg, salt, pepper, hvetemel og 40 gram Parmigiano Reggiano. Rull deigen ut til en lang pølse i litt mel. Del den opp i 2 cm lange biter og trykk den litt med en gaffel.
Kok dem i saltet vann til de flyter opp.
SAUSEN
2 fedd hvitløk
40 gram Ndjua
1 boks hakkede tomater
Salt og pepper
Frisk persille
Stek 2 fedd hakket hvitløk i olje på middels varme i ett minutt. Ha i 40 gram Ndjua og stek videre til den er oppløst. Ha i en boks hakkede tomater. Kok i 4-5 minutt. Smak til med salt og pepper. Ha i gnocchien og frisk persille og rør rundt. Server med en gang med Parmigiano Reggiano og frisk persille.