Vårkake med kokosfromasj, mangolokk og nøttebunn

Dette er virkelig en nydelig kake som er både frisk, mektig og som ser imponerende ut. Kaken holder seg godt i kjøleskapet og kan lages dagen før.

Kaken er glutenfri og kan lett lages laktosefri. Hvis du lager din egen mangopure må du ha ca 600 g mango (både fersk og fryst fungerer bra), men husk å sile puréen slik at den blir silkemyk. Jeg tror ikke jeg har smakt bedre dessertkake noen gang. Takk Karoline❤️

NØTTEBUNN
100 g hakkede usaltede pistasjnøtter
150 g hakkede mandler
250 g melis
5 eggehviter

Hakk nøtter og bland med melisen. Pisk eggehviten stiv før du blander. Hell i en 28 cm stor kakeform. Stek på 180 grader varmluft i ca 35-40 min. Avkjøl.

YOGHURTFROMASJ
3 dl kremfløte (evt laktosefri)
500 gram kokosyoghurt
5 gelatinplater
2 ts vaniljesukker
0,5 dl kokosmelk
Skall fra en lime

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Pisk kremfløten med vaniljesukker. Vend yoghurten inn i kremen. Varm opp kokosmelk, ta av platen og rør inn gelatinen. Rør blandingen inn i kremen med raspet limeskall. Hell kremblandingen over nøttebunnen og sett i kjøleskapet i minst 3 timer.

MANGOLOKK
2 dl kokosmelk
2 dl vann
1 dl sukker
4 dl mangopure
5 gelatinplater

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp vann, ta av platen, og rør inn sukker og gelatinplater til alt er oppløst. Bland sammen med kokosmelk og mangopure. Hell over den stivnede fromasjen og la den stå i kjøleskapet i ca 4 timer.

Pynt med ferske mangokuler delt i 2, som du huler ut med et kulejern, og hakket hvit sjokolade.

Forrige
Forrige

Vårruller med spinat, kjøttdeig og gulrot