SUPERGOD RISOTTO MED TØRKET STEINSOPP

Risotto er en klassisk rett fra Italia som består av risottoris, kraft, hvitvin, smør og revet parmesan. I denne versjonen har jeg brukt tørket steinsopp fra Borde som virkelig gjør smaken magisk!

Steinsopp er en av våre beste matsopper og den tørkede varianten her var virkelig god. Den er også enkel å bruke. Etter du har hatt soppen i lunkent vann og latt vannet renne godt av kan du bruke den som vanlig sopp. I en risotto passer den perfekt og dette er virkelig en variant du må prøve. Pass på at en tilberedt risotto skal være kremaktig, tyktflytende og gli utover tallerken. Det er viktig å spise den med en gang så den ikke tykner.

TIPS
Denne risottoen kan du servere både til hovedrett, som tilbehør til kjøtt eller som forrett.

HVA TRENGER DU?

300 g risottoris
Olivenolje
4 sjalottløk
3 dl hvitvin
8 dl kraft (jeg bruke okse)
3 ss smør
Salt og pepper
50 g parmesan
2 pakker tørket steinsopp
Frisk timian og gressløk

4 PORSJONER

1. Legg soppen i lunkent vann i 20 min. Hell av vannet og kok opp soppen i 1 minutt. La vannet renne godt av.

2. Ha olje i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett hakket sjalottløk og fres til det er mykt. Ha i ris og la den frese med et par minutter. Rør godt.

3. Ha i vin, rør om og kok til nesten all vin er absorbert.

3. Kok opp kraften og hold den varm.

5. Tilsett en øse med kraften.Fortsett å røre mens det koker. Spe på med kraft når det meste er absorbert i kjelen og fortsett til all kraft er brukt opp. Tilsett soppen ca halvveis. Rør ofte.

6. Smak på risottoen, den skal være al dente.

7. Ha i frisk timian, 3-4 spiseskjeer smør, og raspet parmesan. Smak til med litt salt og pepper og server med en gang.

Pynt med frisk gressløk, parmesan og extra virgin olivenolje.

Oppskriften inneholder produkter fra Oluf Lorentzen

Forrige
Forrige

RAMEN MED THAILANDSKE KJØTTBOLLER, PAK CHOY OG ØSTERSSOPP

Neste
Neste

Strandtur med marinert kyllingbryst og fløtesaus