RAMEN MED THAILANDSKE KJØTTBOLLER, PAK CHOY OG ØSTERSSOPP

Av alle retter i verden er Ramen noe av det beste jeg vet og denne varianten ble meget god! Jeg hadde ikke så mye i kjøleskapet, men svinekjøttdeig og pak choy passet jo perfekt.

Jeg hadde heller ikke nudler eller egg som jeg ellers ville servert til, men fersk pasta fungerte utmerket. Til kraften brukte jeg Spicy Miso Ramen fra Meny som jeg blandet med 5 dl vann, litt soyasaus, lime, chili, kyllingbuljong og ingefær. Det aller beste er å lage kraften selv, men det ble det ikke tid til nå. Bruk det du har:)

HVA TRENGER DU
1 liter kraft, hjemmelaget eller kjøpt
400 gram svinekjøttdeig
Ingefær
4 fedd hvitløk
Salt og pepper,
Rød currypaste
Soyasaus
Potetmel
Smør til steking
300 gram østerssopp
2 pak choy
250 gram nudler
Rød chili
3 stenger vårløk

4 PORSJONER

THAILANDSKE KJØTTBOLLER
Bland sammen 400 gram svinekjøttdeig, med 2 cm raspet ingefær, 4 fedd raspet hvitløk, salt, pepper, 3 teskjeer rød currypaste og soyasaus. Bland inn potetmel til det er passe konsistens, 1 -2 spiseskjeer. Form til kjøttboller og stek i smør på middels varme til de er gjennomstekte.

ØSTERSSOPPEN
Stek 300 gram østerssopp i smør. Smak disse til med salt, pepper og soyasaus.

SUPPEN
Kok opp 1 liter kraft. Når kraften koker har du i bladene fra 2 pak choy. Kok disse 1-2 minutt. Fjern bladene fra kraften. Ha i 250 gram nudler.

LEGG OPP
Ha kraften med nudlene i 4 store dype tallerkener. Ha over sopp, kjøttboller, pak choy, rød chili og hakket vårløk på ulike steder (se bilde.) Server og spis med en gang.

TIPS
Server gjerne med soyamarinerte egg. Oppskriften kan lett lages laktosefri.

Forrige
Forrige

CHANA MASALA MED KOKOSMELK, ITALIENSKE URTER OG RIS

Neste
Neste

SUPERGOD RISOTTO MED TØRKET STEINSOPP