Rask jule-ramen med juleskinke, rosenkål og østerssopp

Her kommer en ramen med smak av julen. Suppen lager du raskt og innen 15-20 minutt står den bordet. I kraften har jeg tilsatt stjerneanis, kanel og appelsin.

Annet krydder som minner om julen kan også brukes, for eksempel ingefær, nellik og kardemomme. Suppen er en perfekt måte å bruke opp rester av julematen på. I stedet for juleskinken kan du bruke rester av ribbe, pinnekjøtt eller kalkun. For å spare strøm koker jeg eggene i kraften. Dette er rett og slett perfekt mat til romjulen.

HVA TRENGER DU
1 liter vann
Buljongterning
Soyasaus
Søt chilisaus,
2 stjerneanis
2 kanelstenger
Appelsin
Pepper
Sesamolje
8 hvitløksfedd
300 gram østerssopp
Smør
Salt
4 egg
250 gram nudler
600 gram juleskinke
Rosenkål
Vårløk.

4 PORSJONER

1. Kok opp 1 liter vann og ha i 2 buljongterninger, 4 spiseskjeer soyasaus, 2 stjerneanis, 4 spisesjeer søt chilisaus, 2 kanelstenger, saften fra 1 appelsin, pepper, 1 spiseskje sesamolje og 8 hvitløksfedd.

2. Når kraften koker har du i 4 egg som du koker i 5 minutt . Avkjøl disse i kaldt vann så de ikke blir hardkokt. Rens eggene og del de i 2

3. Kok 250 gram nudler i kraften.

4. Stek 300 gram østerssopp i smør, salt, pepper og litt soyasaus. Varm 8-12 skiver juleskinke i samme stekepanne.

5. Smørdamp en pakke med rosenkål. Ha 6 dl vann og litt salt i en gryte med 100 gram smør. La det koke 4 minutt.

LEGG OPP
Ha kraft og nudler i en dyp tallerken. Fordel sopp, rosenkål, hakket vårløk og juleskinke utover tallerken. Ha over eggene med litt soyasaus over. Om ønskelig kan du ha over sorte sesamfrø til slutt.

Tips: om du vil ha den enda lettere, bruk shirataki nudler eller tilsvarende. Erstatt smør med olje om du vil ha det laktosefritt.

Forrige
Forrige

Oksehaleragu i rødvin med tagliatelle

Neste
Neste

Vårruller med spinat, kjøttdeig og gulrot