Pizza med røkt skinke, sopp, granateple, Parmigiano Reggiano og SPINATrelish
Finnes det bedre mat enn pizza? Jeg tror ikke det. Pizza er ikke minst en fantastisk måte å bruke opp rester på. Jeg hadde juleskinke og granateple liggende og det resulterte i en ny pizzavariant for meg.
Jeg synes pizzaen smaker best med tynn bunn og liten kant. Jeg har egentlig aldri forstått trenden med stor tykk kant, men foretrekker du dette er det bare å lage den slik.
1 STOR PIZZA MED TYKK BUNN ELLER 2-3 PORSJONSPIZZA
1. Lag deig
2. Lag en enkel tomatsaus
3. Kjevle ut pizzaen, ha på tomatsaus og 200 gram ost. Jeg brukte Jarlsberg.
4. Ha på røkt skinke, sjampinjong og litt chili-flakes om du vil ha den sterk. Jeg brukte ca 200 gram tynne skiver av en juleskinke.
5. Stek i ovnen på 250 grader i 7-8 min på nederste hylle. Følg med – det kan gå fortere
6. Når den er ferdig har du på kjerner fra et halvt granateple og masse parmigiano reggiano.
Beste innstilling på ovnen: varmluft med undervarme.
Deig
Bland 7 dl hvetemel (helst pizzamel) med ½ ts salt og en halv pakke tørrgjær. Tilsett ca 3 dl lunket vann, 4 spiseskjeer extra virgin olivenolje. Kna deigen og hev i minst 45 min.
RASK TOMATSAUS
Bland en boks hakkede tomater med smak (f.eks. med oregano og hvitløk) med salt, pepper og litt ekstra oregano.
RELISH
Stek 3 fedd hakket hvitløk og en stor gulrot i små treninger i 3 -4 minutt i olje. Ha på en boks hakket tomat, salt, pepper og ½ teskje oregano. Kok i 10 minutt på svak varme. Ha i 100 gram spinat kok til den den er sunket inn. Blend det hele. Om du vil kan du smake til med trøffelolje.
HVA TRENGER DU
Hvetemel
Tørrgjær
Salt, vann og pepper
1 boks tomat
Oregano
Extra virgin olivenolje
Røkt skinke
150 gram sjampinjong
200 gram revet ost
40 gram parmigiano reggiano
Granateple
Hvitløk
Gulrot
100 gram spinat.